Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία


Η μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών με μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ’ου και μεσοθεραπεία). Στην αισθητική δερματολογία, η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για:

Αναζωογόνηση δέρματος προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ

Οι μικροεγχύσεις βιταμινών, ενζύμων, αμινοξέων και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών στο χόριο τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επιπλέον, βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ αυξάνεται ο μεταβολισμός. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στα χρησιμοποιούμενα κοκτέιλ συγκρατεί το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος.

Στο ιατρείο, χρησιμοποιούμε μόνο υλικά που έχουν επίσημη έγκριση και πιστοποίηση για τη συγκεκριμένη αισθητική ενέσιμη υπηρεσία, ώστε να εξασφαλίζουμε τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Από τεχνικής απόψεως οι ανάγκες εξατομικεύονται και το ειδικό για κάθε περίπτωση κοκτέιλ εγχύεται με πολύ λεπτές βελόνες δια χειρός ή με τη χρήση αυτοματοποιημένου εγχυτικού μηχανήματος (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πιστόλι μεσοθεραπείας). Η συνεδρία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή καλμαντικών και επιφανειακών θρεπτικών αισθητικών προϊόντων.

Η αντιγηραντική αυτή θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3-4 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα συνήθως δύο εβδομάδων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με άλλες αισθητικές παρεμβάσεις, όπως εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, μικροδερμοαπόξεση, laser ανανέωση, κ.λπ.

Θεραπεία κυτταρίτιδας

Η μεσοθεραπεία θεωρείται μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Το ενέσιμο κοκτέιλ εξατομικεύεται ανάλογα με τον βαθμό και το στάδιο της κυτταρίτιδας, και εγχύεται στις πάσχουσες περιοχές του σώματος σε προκαθορισμένο βάθος με τη βοήθεια αυτοματοποιημένου μηχανήματος (ηλεκτρονικό πιστόλι μεσοθεραπείας). Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται δρουν ως εξής:

  • Διαλύουν τα περίσσια λιποκύτταρα στις πάσχουσες περιοχές
  • Βελτιώνουν την αιματική μικροκυκλοφορία
  • Βελτιώνουν τη λεμφική παροχέτευση
  • Μαλακώνουν τις συνδετικές ίνες

Συνήθως χρειάζεται μια σειρά συνεδριών (8-12) με μεσοδιαστήματα δύο εβδομάδων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά, μετρήσιμα σε πόντους και σταθερά με την προϋπόθεση ότι η ασθενής προσέχει το σωματικό της βάρος, διατρέφεται υγιεινά και γυμνάζεται τακτικά.

CGDERMA-SERVICES-MESOTHERAPEIA

Για σένα που έχεις βάλει στόχο να αντισταθείς στο πέρασμα του χρόνου!