Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο κοστίζει η Δερματολογική επίσκεψη και εξέταση;

Η εξέταση από την ειδική δερματολόγο κοστίζει 50€.

Είναι η laser αποτρίχωση αποτελεσματική και ασφαλής;

Η laser αποτρίχωση είναι η μόνη αποτελεσματική και ριζική μέθοδος αποτρίχωσης. Είναι δε απόλυτα ασφαλής, γιατί η δράση του laser είναι επιλεκτική και αφορά αποκλειστικά τα τριχοθυλάκια.

Πονάει η laser αποτρίχωση;

Η laser αποτρίχωση στο ιατρείο μας διενεργείται με την ταυτόχρονη εφαρμογή ειδικού μηχανισμού ψύξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της στιγμιαίας ενόχλησης κατά την διαδικασία. Όταν απαιτείται, χρησιμοποιούμε επιπλέον τοπική αναισθητική κρέμα στις ευαίσθητες περιοχές.

Σε ποιές περιοχές του σώματος μπορώ να κάνω laser αποτρίχωση;

Η laser αποτρίχωση εφαρμόζεται σε κάθε περιοχή που υπάρχει τριχοφυία.

Μπορεί το laser να εξαλείψει τις λευκές τρίχες;

Δυστυχώς όχι. Η δέσμη του laser στοχεύει την μελανίνη του θυλάκου της τρίχας και οι λευκές τρίχες δεν έχουν μελανίνη. Αποκλειστικά στις άσπρες τρίχες, εφαρμόζεται στο ιατρείο μας, ειδική θεραπεία θερμόλυσης από εξειδικευμένες διπλωματούχους αισθητικούς με άριστα αποτελέσματα.

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία να αρχίσει κανείς Botox;

Η ανάγκη για Botox δεν εξαρτάται από την ηλικία του ατόμου, αλλά από την εκφραστικότητα, την μυική δομή του προσώπου και τον αντίστοιχο μυικό τόνο. Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ εκφραστικοί και οι ρυτίδες στο πρόσωπό τους εμφανίζονται ακόμη και πριν τα τριάντα τους χρόνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έγκαιρη έναρξη του Botox δρα προληπτικά στην εμφάνιση και στην μόνιμη εγκατάσταση των ρυτίδων.

Γιατί η διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας με Botox ποικίλλει;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων (σε κάποιους είναι 6 μήνες ή περισσότερο και σε άλλους 2-3 μήνες) εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από την χρησιμοποιούμενη δόση έγχυσης. Κυρίως όμως η διάρκεια εξαρτάται από τον τόνο των αντίστοιχων μυών. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί, ότι επανειλημμένες εφαρμογές επιμηκύνουν τη διάρκεια δράσης και καθιστούν μονιμότερη την βελτίωση που επιφέρει το φάρμακο.

Οι ρυτίδες μου θα γίνουν χειρότερες όταν περάσει η δράση του Botox;

Το αντίθετο, ακόμη και μετά το πέρας της δράσης του Botox το δέρμα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αρχική. Αυτό συμβαίνει, γιατί το δέρμα για διάστημα μηνών "ξεκουράστηκε" από την επαναλαμβανόμενη και καταπονητική μυϊκή σύσπαση.

Μπορώ να εμπιστευτώ "χώρους" που διαφημίζουν θεραπεία με Botox σε πολύ χαμηλές τιμές;

Η φθηνή βοτουλινική τοξίνη μπορεί να είναι πολύ αραιωμένη ή απομίμηση μη ελεγμένη και μη εγκεκριμένη, παράνομα εισηγμένη, ληγμένη κ.τλ.

Είναι ασφαλή τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος;

Είναι επίσημα ασφαλή, μόνο τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος με συγκεκριμένες και σύγχρονες υψηλές προδιαγραφές και διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

Πονάει η εφαρμογή εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος;

Με τα εμφυτεύματα υψηλών προδιαγραφών, η διαδικασία είναι ανώδυνη λόγω της περιεχόμενης λιδοκαΐνης (αναισθητικό), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον και μια τοπική αναισθητική κρέμα.

Πότε φαίνονται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εμφανή από πρώτα κιόλας λεπτά μετά το τέλος της θεραπείας. Παραμένουν δε, για ένα χρόνο ή και παραπάνω αναλόγως τον ασθενή και την περιοχή εφαρμογής.

Ποιές είναι οι αντενδείξεις του υαλουρονικού οξέος;

Δεν συνίσταται η χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, σε άτομα με γνωστή υπερευαισθησία στο υαλουρονικό, κατά τη διάρκεια της κυήσεως ή γαλουχίας, καθώς σε περιπτώσεις τοπικής φλεγμονής στις περιοχές της έγχυσης. Επίσης, πριν την εφαρμογή, συνίσταται η παροδική διακοπή αντιπηκτικών φαρμάκων για την αποφυγή εκχυμώσεων.