Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρονικό οξύ


Το Υαλουρονικό οξύ είναι βασικό δομικό συστατικό του δέρματός μας που δυστυχώς μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Ένας φυσικός πολυσακχαρίτης, μία γλυκοζαμινογλυκάνη που ανευρίσκεται στη μεσοκυττάρια θεμέλια ουσία γεμίζοντας τον χώρο μεταξύ κολλαγόνων και ελαστικών ινών. Η κυριότερη ιδιότητα του υαλουρονικού οξέος είναι η συγκράτηση μορίων ύδατος δηλαδή η ενυδάτωση του δέρματος και η διατήρηση του όγκου του.

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι εύπλαστες γέλες διαφόρων συγκεντρώσεων, προϊόντα βιοτεχνολογίας που κατέχουν σημαντική θέση στην καθημερινή πρακτική του αισθητικού δερματολογικού ιατρείου.

Στην Αισθητική Δερματολογία, τα χρησιμοποιούμε για να συμπληρώσουμε τα ελλείμματα πληρότητας που δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές του προσώπου με το πέρασμα του χρόνου και όχι μόνο. Παλαιότερα τα  χρησιμοποιούσαμε για να αποκαταστήσουμε κυρίως τις ρινοπαρειακές αύλακες και για τη διαμόρφωση των χειλέων.

Σήμερα χρησιμοποιούνται σε περισσότερα σημεία στο πρόσωπο, όπως στα ζυγωματικά, στις περιστοματικές ρυτίδες ή ρυτίδες καπνιστού, στα τρίγωνα στήριξης του στόματος, σε ρυτίδες μετώπου, μεσόφρυου, περιοφθαλμικές, σε ρινικές δυσμορφίες, σε ατροφικές ουλές κτλ. Η τάση σήμερα είναι η επαναφορά του συνόλου του προσώπου στο νεανικό του σχήμα και όγκο.

Τα εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος δεν είναι μόνιμα. Όπως το φυσικό υαλουρονικό οξύ, και το συνθετικό υαλουρονικό οξύ βιοδιασπάται σταδιακά και απορροφάται. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί 8 με 12 μήνες. Βέβαια, δρα επουλωτικά στις ρυτίδες, με αποτέλεσμα ακόμα και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το πρόσωπο να μην επανέλθει ποτέ απόλυτα στην προηγούμενη κουρασμένη μορφή του.

Στο ιατρείο, χρησιμοποιούμε μόνο εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος υψηλών προδιαγραφώνμε διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

Η επιλογή των κορυφαίων υλικών της κατηγορίας σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία, καθιστά την εφαρμογή εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματική.

CGDERMA-SERVICES-YALOURONIKO

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως υποκαθιστούν το βασικό δομικό συστατικό του δέρματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα μόνα ασφαλή εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, είναι εκείνα με συγκεκριμένες και σύγχρονες υψηλές προδιαγραφές καθώς και με διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

Είναι ασφαλή τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος;

Η εφαρμογή των εμφυτευμάτων υψηλών προδιαγραφών είναι ανώδυνη λόγω της περιεχόμενης λιδοκαΐνης (αναισθητικό), αλλά και λόγω πιθανής επιπλέον χρήσης τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Πονάει η εφαρμογή εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος;

Τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος είναι άμεσα και εμφανή από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά το τέλος της θεραπείας. Παραμένουν δε για περισσότερο από ένα χρόνο, ανάλογα πάντα τον ασθενή και την περιοχή εφαρμογής.

Πότε φαίνονται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος;

Δεν συνίσταται η χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, σε άτομα με γνωστή υπερευαισθησία στο υαλουρονικό, κατά τη διάρκεια της κυήσεως ή γαλουχίας, καθώς σε περιπτώσεις τοπικής φλεγμονής στις περιοχές της έγχυσης. Επίσης, πριν την εφαρμογή, συνίσταται η παροδική διακοπή αντιπηκτικών φαρμάκων για την αποφυγή εκχυμώσεων.

Ποιές είναι οι αντενδείξεις του υαλουρονικού οξέος;
Μάθετε περισσότερα