Fractional Laser CO2

Fractional Laser CO2


Ανάπλαση δέρματος

To τελευταίας γενιάς fractional laser CO(κλασματικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα) είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες που έχει επιστρατεύσει η αισθητική ιατρική. Τα παλαιότερα λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα σαρώνοντας όλη την επιφάνεια του δέρματος προκαλούσαν μεγάλη εγκαυματική επιφάνεια, με αποτέλεσμα να απαιτείται πολύ μεγάλος χρόνος αποθεραπείας και υπήρχε αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών.

Όλα αυτά ξεπεράστηκαν με την τεχνολογία fractional, που κόβει τη δέσμη της ακτινοβολίας σε πολλές  μικροσκοπικές στήλες, οι οποίες επηρρεάζουν το δέρμα τμηματικά, αφήνοντας ανάμεσα πολλά κενά άθικτου ιστού ώστε η επούλωση να γίνεται συντομότερα. Από τις άθικτες αυτές περιοχές συντελείται η αναγέννηση του δέρματος με τη σύνθεση νέου κολλαγόνου. Χαρακτηριστικό της εφαρμογής των fractional lasers είναι τα πολύ μικρά σκούρα στίγματα σε τετράγωνες, στρογγύλες ομάδες όπως τα pixels μιας εικόνας. Η κάθε θεραπεία επιλέγεται προσεκτικά με βάση τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Η δυνατότητα της εξατομίκευσης της θεραπείας είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας.

Δρώντας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, κινητοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης κάνοντας ουσιαστική αναδόμηση, με ορατό αποτέλεσμα την ανάπλαση, τη σύσφιξη, τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και άλλων φθορών του χρόνου. Χρησιμοποιώντας δε, ειδικές παραμέτρους αντιμετωπίζονται οι ουλές (ακμής ή άλλης αιτιολογίας) και οι ραβδώσεις (ραγάδες). Για την επίτευξη  των αποτελεσμάτων απαιτούνται 2-4 θεραπείες ανά 4-6 εβδομάδες περίπου, ανάλογα με τη κατάσταση του δέρματος και το είδος του προβλήματος.

Το fractional laser δρα όμως και στην επιδερμίδα αντιμετωπίζοντας δυσχρωμίες και τις διάφορες ατέλειες της επιφάνειας του δέρματος όπως ακριβώς και τα πήλινγκ απολεπίζοντας τα πιο επιφανειακά στρώματα (laser peel). Το δέρμα γίνεται λείο στην υφή του, λαμπερό, πιό νεανικό.  Είναι ιδανική θεραπεία για φωτογηρασμένα δέρματα και δέρματα με αυξημένη ρυτίδωση. Το αποτέλεσμα στη βελτίωση της επιφάνειας της επιδερμίδας φαίνεται άμεσα μετά από μια εβδομάδα αφού ολοκληρωθεί μικρού βαθμού απολέπιση.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και στο λαιμό, στα χέρια, το ντεκολτέ κτλ. και είναι γρήγορη και ασφαλής. Ορισμένες φορές χρησιμοποιούμε τοπικά αναισθητική κρέμα για να είναι καλά ανεκτή η εφαρμογή, ενώ συνιστάται ισχυρή αντιηλιακή προστασία μετά τη θεραπεία.

Αντιμετώπιση ραγάδων

Ραγάδες ή ραβδώσεις

Η αντιμετώπιση των ραγάδων αποτελούσε πάντα πρόκληση στη δερματολογία, καθώς είναι από τα πιο δύσκολα δερματικά προβλήματα. Στο παρελθόν εφαρμόζονταν διάφορες τοπικές θεραπείες για την αντιμετώπιση τους αλλά δυστυχώς προσέφεραν μικρά αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση ραγάδων με Fractional laser CO2

Είναι η πιο ενδεδειγμένη και δημοφιλής θεραπεία για την αντιμετώπιση των ραγάδων και με αποτελέσματα που αγγίζουν υψηλά ποσοστά βελτίωσης.

Η αντιμετώπιση ραγάδων με fractional laser βασίζεται στην επιλεκτική σάρωση της επιδερμίδας, καθώς η δέσμη του διαχωρίζεται σε πολλές μικροσκοπικές στήλες, οι οποίες επηρεάζουν το δέρμα τμηματικά αφήνοντας άθικτα τα τμήματα ιστού μεταξύ τους. Προκαλούν έτσι θερμικούς μικροτραυματισμούς σε βαθύτερα στρώματα στο χόριο, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες και προκαλώντας τους να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη για επούλωση.

Αυτή η διαδικασία αντιμετώπισης ραγάδων έχει σαν αποτέλεσμα το κατεστραμένο δέρμα να αντικαθίσταται με καινούριο, υγιές δέρμα και να μειώνεται το βάθος και το πλάτος των ραγάδων. Σταδιακά βελτιώνεται η υφή τους,  το χρώμα εξομαλύνεται, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιγξη του δέρματος. Αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για την μεγιστοποίηση όμως των αποτελεσμάτων χρειάζονται κατά μέσο όρο 5-6 συνεδρίες - κάτι που εξαρτάται βέβαια και από την έκταση, το χρώμα, το πλάτος και το βάθος των ραβδώσεων. Τα μεσοδιαστήματα θεραπειών κυμαίνονται στις 20 ημέρες.

CGDERMA-SERVICES-FRACTIONAL

Δρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος,  με ορατό αποτέλεσμα στην ανάπλαση, τη σύσφιξη και τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων.