Το micropen είναι μια καινοτόμος συσκευή που μοιάζει με στυλό και συνιστά την νέα γενιά στον βελονισμό (needling) του δέρματος για ανάπλαση ή για αναζωογόνηση. Η ειδική αυτή συσκευή – στυλό φέρει μικροσκοπικές βελόνες στην άκρη της, ενώ το βάθος διείσδυσης τους στο δέρμα  ρυθμίζεται και εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα και τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Κυλώντας κάθετα στην επιδερμίδα δημιουργεί τελείως ανώδυνα και πρακτικά ατραυματικά, μικροσκοπικές οπές, μη ορατές, κάτω από το δέρμα. Η διαδικασία αυτή του ελεγχόμενου μικροτραυματισμού με micro pen, είναι ιατρικά αποδεδειγμένο, ότι προάγει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η μικροσκοπική αυτή διάτρηση ενεργοποιεί την διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, ο οποίος παράγει τις πολύτιμες ουσίες που χρειάζεται.

“Γράψτε” τώρα το μέλλον του δέρματός σας με micro pen

Μπορεί το micro pen να εφαρμοστεί και για μεσοθεραπεία;

Επαυξάνοντας αυτήν την θαυματουργή, φυσική επουλωτική διαδικασία που επάγεται με το micro pen, μπορούμε ταυτόχρονα να διαχέουμε μεσοθεραπευτικά υλικά όπως υαλουρονικό κατάλληλου μοριακού βάρους, βιταμινών και αμινοξέων, μέσω των μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται με αυτό το ‘μαγικό’ στυλό. Με την ταυτόχρονη διάχυση των ουσιών αυτών, θεμελιωδών για την υγεία και ομορφιά του δέρματος, επιτυγχάνεται βελτίωση των μικροατελειών του (ουλών, λεπτών ρυτίδων), ενυδάτωση και αύξηση της σφριγηλότητας του.

Είναι επώδυνη η μεσοθεραπεία με micro pen;

Είναι τελείως ανώδυνη διαδικασία και για αυτό δεν απαιτεί ούτε τοπική αναισθητική κρέμα. Είναι δε ιδανική για τα άτομα που δεν θέλουν να υποβληθούν σε ενέσιμη μεσοθεραπεία, laser ή άλλες πιο επεβατικές θεραπείες.

Με την μεσοθεραπεία με micro pen προκύπτει έντονος μετεπεμβατικός ερεθισμός του δέρματος;

Μετά την ‘μη επεμβατική μεσοθεραπεία με micro pen’ προκύπτει ένας ήπιος ερεθισμός του δέρματος που υποχωρεί σε λίγες ώρες. Την επόμενη μέρα επανερχόμαστε άμεσα και χωρίς να χρειαζόμαστε make up στις δραστηριότητές μας.

Μπορεί να συνδυαστεί η μη επεβατική μεσοθεραπεία με micro pen και με άλλη θεραπεία στην ίδια συνεδρία;

Στο ιατρείο μας την συνδυάζουμε με μεγάλη επιτυχία, με ήπιο χημικό peeling μανδελικού οξέος, ανάλογα πάντα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενούς μας και πάντα υπό την καθοδήγηση της δερματολόγου.

Είναι ακριβή θεραπεία;

Είναι οικονομικά προσιτή θεραπεία , πιο οικονομική από την ενέσιμη μεσοθεραπεία, τα laser ή άλλες πιο επεμβατικές θεραπείες.