Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη Mεσοθεραπεία (PRP Platelet Rich Plasma)


Τι είναι το Platelet Rich Plasma;

Είναι μια διαφορετική προσέγγιση για τη φυσική αναζωογόνηση και την ανάπλαση του δέρματος που χρησιμοποιεί τα κύτταρα του ίδιου του ατόμου (αυτόλογη μέθοδος)  και πιο ειδικά το αυτόλογο πλάσμα εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια.

Πού βασίζεται;

Η μέθοδος βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, τα οποία προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Τι είναι τα αιμοπετάλια;

Τα αιμοπετάλια είναι ένα από τα τρία έμμορφα συστατικά του αίματος (τα άλλα δύο είναι τα λευκά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια). Διαθέτουν κοκκία (αποθήκες) που περιέχουν διάφορες ουσίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι αυξητικοί παράγοντες που παίζουν καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος. Όταν ενεργοποιηθούν, απελευθερώνουν τις ουσίες αυτές στο εξωτερικό περιβάλλον, διαδικασία γνωστή ως αποκοκκίωση.

Τι είναι οι αυξητικοί παράγοντες;

Είναι πρωτεϊνικά μόρια τα οποία συνδέονται με ειδικούς υποδοχείς των κυττάρων και επηρεάζουν τον πολλαπλασιασμό, τη διαφοροποίηση και τον μεταβολισμό τους. Οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων είναι πολλοί, με ποικίλες δράσεις και επηρεάζουν το σύνολο των λειτουργιών του δέρματος.

Ενδείξεις αυτόλογης κυτταρικής αναζωογόνησης

Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση και αναστροφή των συμπτωμάτων γήρανσης του δέρματος, λόγω ηλικίας και επιβλαβών εξωτερικών παραγόντων (κάπνισμα, ηλιακή ακτινοβολία, κακή διατροφή κ.ά).

Πώς ενεργεί η μέθοδος;

Οι αυξητικοί παράγοντες επάγουν:

  • Αγγειογένεση (δηλ. καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος)
  • Πολλαπλασιασμό των επιθηλιακών κυττάρων του δέρματος
  • Διαφοροποίηση (δημιουργία νέων ινοβλαστών και ενεργοποίησή τους)
  • Παραγωγή εξωκυττάριας ουσίας από τους ινοβλάστες (κολλαγόνου, ελαστίνης, υαλουρονικού οξέος κλπ.)
Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;

Γίνεται αιμοληψία 10-20ml αίματος, το οποίο κατόπιν φυγοκεντρείται. Το πλάσμα και τα αιμοπετάλια, τα οποία έχουν ήδη διαχωριστεί, μετά από ειδική επεξεργασία είναι έτοιμα για χρήση. Το PRP εγχύεται  με πολλαπλούς νυγμούς στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ, της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών κ.λπ.

Τι αποτελέσματα περιμένουμε και πότε;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 3 εβδομάδες και η βελτίωση συνεχίζει βαθμιαία για πολλούς μήνες. Βελτιώνεται ο τόνος, η ελαστικότητα, το χρώμα και η υφή του δέρματος.

Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζεται το PRP;

Μπορεί να εφαρμοστεί 2-3 φορές τον χρόνο ανάλογα με το πρόβλημα.

Αντενδείξεις

Νεοπλασίες, χρόνια νοσήματα αίματος, αυτοάνοσα νοσήματα, χρήση αντιπηκτικών.

Καινοτομίες της μεθόδου

Η μέθοδος είναι αυτόλογη και απολύτως ασφαλής

Διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος, για αυτό και τα αποτελέσματά της είναι απολύτως φυσικά και μακροπρόθεσμα.

CGDERMA-SERVICES-PRP

Η τελευταία λέξη στη φυσική και μακροπρόθεσμη αντιγηραντική θεραπεία!