Θηλώματα

Θηλώματα


Tα δερματικά θηλώματα ή ακροχορδώνες (οι γνωστές κρεατοελιές), είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος. Πρόκειται για μαλακά και συχνά μισχωτά  μορφώματα με χρώμα όπως του φυσιολογικού δέρματος ή καφέ.

Συνήθως εμφανίζονται στον λαιμό, στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στις μασχάλες, στις πτυχές των μαστών στις γυναίκες και στη βουβωνική χώρα στους άντρες.

Αιτιολογία

Τα θηλώματα οφείλονται στους ιούς HPV (τύποι 6 και 11) που είναι ουσιαστικά χαμηλού κινδύνου. Μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν στο ίδιο άτομο μετά από τρίψιμο ή τραυματισμό της περιοχής.

Πρακτικά μπορεί να εμφανιστούν σε όλους, όμως κλασικοί προδιαθεσικοί παράγοντες θεωρούνται η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης και η εγκυμοσύνη.

Θεραπεία

Η αφαίρεση των θηλωμάτων είναι επιβεβλημένη τόσο για ιατρικούς λόγους, όσο και για αισθητικούς.

Η θεραπεία πραγματοποιείται με τα εξελιγμένα Laser CO2, που αφαιρούν με ακρίβεια χιλιοστού το θήλωμα-στόχο, χωρίς να αφήσουν σημάδια ή ουλές στο δέρμα.

Η εφαρμογή του Laser CO2 τελευταίας γενιάς που διαθέτουμε στο ιατρείο, είναι ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλής και αποτελεσματική ακόμη και για τα ευμεγέθη θηλώματα όπως η κρεμάμενη τέρμινθος.

Αρκεί μόνο μία θεραπεία για να πετύχουμε την εξάλειψη των θηλωμάτων.

CGDERMA-DERMA-THILOMATA

Πείτε αντίο στα θηλώματα με μία επίσκεψη!