Δυστυχώς, η έλλειψη μελανίνης στις λευκές ή ξανθές τρίχες καθιστούν αναποτελεσματικά τα laser της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, ως μέθοδο αποτρίχωσης. Στις περιπτώσεις αυτές διενεργείται η κλασική ριζική αποτρίχωση με βελόνα (ηλεκτρόλυση), με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πως δρα η ριζική αποτρίχωση;

Πρόκειται για μια μέθοδο εκλεκτικής-στοχευμένης καταστροφής των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας,με την βοήθεια ειδικής συσκευής διοχέτευσης συνεχούς ρεύματος (ηλεκτρόλυση ή blend). Με τη βοήθεια λεπτότατης, αποστειρωμένης και μιας χρήσης χρυσής βελόνας, εισερχόμαστε με ακρίβεια στο κατώτερο σημείο του τριχικού θυλάκου (ρίζα της τρίχας). Ταυτόχρονα διοχετεύουμε ελεγχόμενα μικρής διάρκειας και τάσης ρεύμα, ηλεκτρολύοντας με αυτό το τρόπο το θύλακο. Στη συνέχεια, η τρίχα μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα, χωρίς καμία αντίσταση.

Είναι επίπονη και χρονοβόρα η διαδικασία;

Πρόκειται για τεχνική που απαιτεί υπομονή, ακρίβεια και εμπειρία. Τοπική αναισθητική κρέμα προ θεραπείας, ελαχιστοποιεί την ενόχληση, έτσι ώστε να θεωρείται μια καλά ανεκτή διαδικασία. Η μέση διάρκεια της συνεδρίας είναι 15-20 λεπτά, καθώς αντιμετωπίζονται “τρίχα-τρίχα” οι λευκές και οι ξανθές στην επιθυμητή ανατομική περιοχή (πηγούνι-παρειές-άνω χείλος-στήθος).

Θα έχω αποτέλεσμα απο την πρώτη εφαρμογή;

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εξαιρετικά και ορατά σε πολλές περιπτώσεις από τη πρώτη κιόλας εφαρμογή. Έτσι, ανάλογα με το πάχος των τριχών, ένα σημαντικό ποσοστό αδύναμων και λεπτών τριχών καταστρέφονται στη πρώτη συνεδρία, ενώ οι σκληρότερες τελικές λευκές ή ξανθές εκφυλίζονται σταδιακά, μέχρι τη πλήρη καταστροφή τους.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Το ενδεικνυόμενο διάστημα μεταξύ των συνεδριών ηλεκτρόλυσης είναι ένας περίπου μήνας.

Μπορεί η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης στις λευκές-ξανθές τρίχες να συνδιαστεί με το laser για τις μαύρες τρίχες στις διάφορες ανατομικές περιοχές;

Βεβαίως και συνδυάζονται άριστα οι μέθοδοι, σε περιπτώσεις ανάμεικτων (μαύρων και λευκών) τριχών. Προηγείται η εφαρμογή του laser, όπου “διαβάζει” αποκλειστικά τις σκούρες τρίχες. Οι λευκές-ξανθές τρίχες μένουν ανεπηρέαστες από το laser λόγω της έλλειψης χρωστικής σε αυτές. Αμέσως μετά, μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε και τις λευκές-ξανθές που έμειναν, με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης.

Γιατί να διαλέξω ηλεκτρόλυση για τις λευκές-ξανθές τρίχες;

Η ηλεκτρόλυση θεωρείται η μέθοδος εκλογής για τις λευκές ή ξανθές σκληρές τελικές τρίχες. Είναι μέθοδος κλασική, καταξιωμένη για αυτές τις περιπτώσεις και το κυριότερο, διενεργείται με ασφάλεια, υπεύθυνα και αποτελεσματικά στο ιατρείο υπό την επίβλεψη της δερματολόγου.